Allbas allt inom måleri
Allbas allt inom måleri
Allbas allt inom måleri

   
Allbas renovering AB i Osby

  Allt inom Måleri

För mer information kontakta oss.

     Renovering

          Måleri   

     Dekoration   

Gipsning 

Puts

Köksrenovering

Golvläggning

Altanbygge

Fasadrenovering

Fönsterrenovering

Klinkning

Kakling

Målning


Tapetsering


Fasadmålning


Golvslipning


Golvbehandling


Sprutmålning


Takmålning / behandling


Mark / StentvättStuckatur / Ornament*


Ådring *


Tadelakt *


Romerska Valv


 Marmorering *


  Stucco Veneziano *


Väggmålning *

* Läs mer om vad det betyder längre ner på sidan.


Ådring

"Ådring är ett sätt att dekorera, framförallt trä. Ofta försöker man efterlikna en känd trä- eller stenstruktur men ibland får fantasin styra. Ådring går så till att man stryker en ljus, pigmenterad, täckande grundfärg . När denna torkat stryker man på en pigmenterad, halvgenomskinlig lasyrolja som man på olika sätt ger en struktur till exempel flammig björk, valnötsrot, kolmårdsmarmor. Ådring av stenstrukturer kallas vanligen marmorering."

Tadelakt

"Tadelakt är ett kalkputs-baserad ytskiktsmaterial med flertusenårig tradition. Lämplig yta kan vara sten, tidigare puts, betong eller modern våtrumsgips. Alla torra ytor med begränsad rörlighet i strukturen är lämpliga, väggar eller golv. Tadelakt har använts som komplement eller tillsammans med kakel och mosaik. Detta stänger materialet och gör ytan så gott som vattentät. För att slutligen få ett mer effektfullt djup i ytan och ytterligare förstärka vattenmotståndskraften kan den behandlas med såpa gjord på olivolja eller med bivax. Ytan poleras till efterfrågad glans. Den färdiga ytan har en lång näst intill obegränsad livstid och sägs vara lika vacker till den dag då huset eller föremålet rasar samman."

Väggmålning

"Väggmålning är en målning på vägg, antingen direkt på ytan – som fresk eller målning på torr puts – eller i form av en tavla som permanent har fästs på väggen. Muralmålningen är en form av arkitekturutsmyckning som antingen kan utnyttja väggens platthet eller skapa intrycket av en ny yta eller ett nytt rum."
Stucco Veneziano

"Stucco Veneziano är ett dekorspackel baserat på krossad marmor och kalksten. Produkten kan appliceras på både släta ytor o På väggen skapar produkten olika nyanser och  effekter som ger ett speciellt och unikt utseende.

Det används ofta i dekorativa sammanhang såsom i badrum, kök och hallar och speciella arkitektoniska inslag, som kornischer och pelare.Veneziano tillåter valfri färgsättning. Det handlas under olika namn (urval ) : rakat kalk, släcktkalk,Stucco Veneziano , Grassello di Calce , Stucco Antico , Stucco lustro , Marmo Antico , spatel, Marmorino, Ottocento."
Stuckatur
"Stuck/Stuckatur kommer från det italienska ordet "stucco", vilket betyder  ornamentaliska dekorationer i gips eller frigolit. För många innebär stuckatur ofta en takrosett med kanske en tillhörande kornisch längs takvinkeln, pelare/kollon, stuck är dock så ofantligt mycket mer. Stuck är inte bara ett material för dekorationer i slott
och herresäten. Det pryder lika mycket på ett kontor som
i en butik eller en modern lägenhet"